La Font – Cisterna de l’ermita de Sant Benet de Montserrat

A Montserrat hi ha mes de 170 fonts o cisternes enregistrades, avui us presento una d’aquestes fonts – cisterna, la de l’ermita de Sant Benet.També, cal dir que moltes ermites i coves  d’aquesta muntanya estan “okupades”, des de fa dos dècades és van anant convertint el lloc d’Idealistes… Us passo un article sobre aquest tema de naciodigital.cat :

https://www.naciodigital.cat/noticia/51013/ermites/okupades/montserrat

Actualment l’ermita de Sant Benet és un Refugi que es pot fer estada no permanent.Des de l’Abadia de Montserrat, pujarem pel costat del Torrent de Santa Maria, per un camí ple d’esglaons, és un dels llocs mes freqüentats per la gent que vols fer un tom per les rodalies. Passareu pel “Pas dels Francesos”, on al poc veurem Les Agulles, com la Gorra Marinera, les dues Magdalenes (Inferior i Superior), la Gorra Frígia i més a la dreta, El Sentinella.Arribarem on el camí es bifurca, un cartell us donarà l’avís, cal anar a la dreta i a uns 15 minuts estareu a l’ermita de Sant Benet, edificada entre 1530 i 1536.

La Font – Cisterna de Sant Benet

està situada mirant l’entrada de l’ermita, a la dreta. És considera una de les mes grans amb capacitat d’aigua de Montserrat. Esta foradada a la roca,  un canaló porta l’aigua de la pluja al seu interior, en moltes ocasions la vegetació tapa l’aixeta, fent inaccessible recollir l’aigua. A sobre de la cisterna, i per medi d’una galleda o similar es pot treure l’aigua estancada. No sent recomanable el seu us per beure o cuinar-hi.

 

 

Text i Fotografies d’arxiu Rasola : Ramon Solé

 

Un pensament sobre “La Font – Cisterna de l’ermita de Sant Benet de Montserrat

  1. Retroenllaç: Ruta per la història de les ermites de Montserrat – Històries des de Bellvitge.

Deixa un comentari