L’Aqüeducte de can Nyac de l’Hospitalet de Llobregat – Part 2 #

Avui us presento, L’Aqüeducte de can Nyac , de fet és la continuació de l’estructura del que vàrem veure ahir;  està situat a l’Hospitalet de Llobregat, al costat de la Ronda de Dalt, on al passar amb vehicle, és pot veure.dscn7952_01Per accedir-hi, podem agafar un camí de terra a prop de l’ascensor del metro de can Buxeres, on hi ha un petit pàrquing, que ens portarà fins a uns horts i l’Aqüeducte.dscn7955_01L’Aqüeducte està sobre el torrent de can Nyac o torrent d’en Farré , és una obra que es va portar a terme entre 1878 i 1888, està compost  per vuit arcs, és d’obra vista, de maçoneria i maó,  amb els angles reforçatsdscn7953_01Formava part de la xarxa de distribució per proveir d’aigua que era recollida a la muntanya de Sant Pere Màrtir, i destinada a les poblacions del Baix Llobregat, que estaven amb molta manca d’aigua potable.dscn7954_01Actualment la zona és plena d’horts furtius, cultivats amb molta cura.dscn7959_01La bòbila de Can Nyac, està al costat de l’Aqüeducte, manté la xemeneia en bon estat però la resta de les edificacions estan en mal estat.dscn7956_01L’Ajuntament de l’Hospitalet inclou com a bé cultural d’interès local del municipi,  l’Aqüeducte i la bòbila de Can Nyac .dscn7958_01

Text i Fotografies : Ramon Solé

 

 

5 pensaments sobre “L’Aqüeducte de can Nyac de l’Hospitalet de Llobregat – Part 2 #

    • Comparteixo la teva opinió cal conservar-ho; quan vaig anar a fer les fotografies, el lloc esta brut i ple de deixalles en el seu interior, vaig optar per fer-les des de la distancia, a part, que és un lloc gent segur per la gent que et pots trobar…
      Gràcies per donar la teva opinió i visitar el Blog.
      Ramon Solé

  1. Hi heu pasat per sobre? Soc un noi de 23 anys de cornellà i m’encantaria poder visitar els voltants, m’encanta l’historia i l’arquitectura catalana i industrial.

    • Bona tarda Adrian :
      Contestant a la teva pregunta, jo personalment, no l’he creuat L’Aqüeducte de can Nyac, en canvi l’altre part que sobre surt a l’exterior, i tal com es pot veure en un altre article, si que es pot fer. i es un bon pas per anar d’un ciostat a l’altre mes rapidament del barri.
      Gràcies per visitar el Bloc. Si vols mes dades m’ho dius.
      Salutacions
      Ramon Solé

  2. Retroenllaç: “Terrers Albos”, els barris de Collblanc-Torrassa de L’Hospitalet de Llobregat als segles X-XI. – Històries des de Bellvitge.

Deixa un comentari