Fem safareig…a l’antic rentador de La Garriga

??????????

De fet del Safareig sols queda l’estructura de l’edifici, que va ser arranjat fa pocs anys, entre l’any 2010 i 2011, estava totalment deixat, vidres trancats, parets desfetes pel temps, porta i altres molt deteriorats i situat en un lloc molt proper a centre urbá, per ho, molt abandonat, inclòs, havia acollit els magatzems de la brigada municipal.

safareig

Es diu, que aquest centenari Safareig disposava d’aigua calenta, com els de Caldes de Montbui, que deuria ajudar molt a les dones que es desplaçaven a rentar-hi la roba periòdicament i poder parlar de les seves coses i del dia a dia que ocorrien en el poble.

??????????

L’edifici esta situat en la plaça de Mossèn Jaume Oliveras al costat de la llera del riu Congost.

??????????

Desprès de la remodelació, queda un recó acollidor, hi han bancs que  inviten a gaudir d’una estona de descans, també pel seu costat passa un carril bici, que permet fer diferents rutes i itineraris per les rodalies de La Garriga.

??????????

Es va fer l’arranjament amb la plena intenció d’acollir un centre de informació cultural i de museus de la població, conegut com  el Centre de Visitants de la Garriga. Des d’aquí es poden fer itineraris guiats o per conta de cada un. En cas de estar tancat, sempre podem consultar els cartells informatius que hi ha al seu costat.

??????????

http://www.lagarrigadigital.cat/noticies/actualitat/348-recuperacio-de-la-placa-de-mn-jaume-i-oliveras-i-del-safareig

??????????

La part menys positiva, es que no veurem en el seu interior com havia sigut el safareig en qüestió, no hi queda res de la seva estructura.

??????????

La part positiva, a sigut l’esforç de conservar un edifici pel record de molta gent de La Garriga.

Text i Fotografies : Ramon Solé

Deixa un comentari