Avui coneixerem : La Font de L’Homenatge de Rellinars

Setmana per conèixer Fonts

La Font de l’Homenatge està situada a mà esquerra tot baixant per la carretera que mena a Rellinars, en el darrer revolt abans d’arribar a l’Ajuntament, a la cantonada de l’Av. Vacarisses que porta a Cal Felip-Neri.

Queda ubicada ben bé al mig del carrer i fa de divisòria del carril d’entrada i sortida. Presenta un port piramidal i està ubicada damunt d’una peanya de rajols de morter polits, típics de les voreres amb el perfil exterior inclinat pintat intermitentment de color blanc i vermell.

Els murs estan fets amb totxo arrebossat mentre que els perfils són metàl·lics pintats de negre. La font consisteix en una pica de pedra de perfil rodó col·locada damunt d’una columna d’obra per on passa el desaigua. Al damunt, collat a la paret hi ha una pedra amb un broc d’aigua i aixeta de polsador de bronze.

El nom de la font amb l’any d’inauguració estan fets amb lletra arrodonida de forja i collats a la paret, per sobre de de l’aixeta. Les lletres i xifres estan pintades amb pintura protectora metàl·lica de color negre. Al darrera, en els dos àmbits piramidals s’hi ha col·locat un banc de pedra que ressegueixen la forma geomètrica de la paret.

Recull de dades: Mapes de Patrimoni Cultural – DIBA.

Adaptació del Text i Fotografies: Ramon Solé

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s