Que es una caminada o marxa popular ?

Com cada divendres us presento dos articles

Entenem una Caminada o Marxa Popular, en dona a entendre que la pot seguir i fer la gran majoria de gent de totes les edats, donat que no te un motiu de competició.

En molts de casos es realitza prèviament i en el mateix dia un inscripció del participants interessats a la caminada.

La caminada popular, generalment s’inicia des del mateix punt on s’acabarà, en general se surt d’un lloc cèntric d’una ciutat o poble, pot ser que sols sigui per zona urbana o se surti al medi rural.

La llargada o durada del recorregut, depèn de qui l’organitza, tot pensant que pugui arribar a tothom sense una llarga travessia ni amb desnivells sobtats i molt alts.

L’organització, sigui oficial (Ajuntament, o similar) o entitat pública o privada, pot anul·lar la caminada per motius de malt temps o per seguretat.

També, disposarà de gent que pugui fer de logística, com per repartir, a certs punts i kilòmetres recorreguts avituallament a la gent, entrepans, begudes, fruita, … etc.,

per aquest fet, algunes caminades populars, es cobra un petit import d’inscripció que es destina bona part a la logística, àpats, i infraestructures a realitzar.

Cal que hi hagi un servei d’assistència sanitària per poder atendre algun incident o accident que es produís.

Com que no tothom va o no pot anar al mateix ritma cal preveure que en l’ultima posició de la cua que es generi, vagi gent de l’organització “ fent d’escombra”.

Les caminades o marxes populars, poden ser de dia o nocturnes, per tal fet es recomanaria, donar instruccions als assistents prèviament del material mínim necessari a portar en la ruta a realitzar, com lot, capelina, gorra i pomades pel sol, portar bastons …etc.

En algunes caminades o marxes populars al finalitzar, es veu recompensat amb un petit detall i begudes.

 

Text i Fotografies : Ramon Solé i Dora Salvador ( Arxiu Rasola)

Nota : Podreu trobar un nou article, on diu “Altres articles” situat en la barra de Menú, una vegada dins, seleccioneu el mes i el dia. Per tornar al bloc principal, cal fer “clic” en la barra de Menú on diu “Bloc Principal”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s