Espai de Fonts, Aigua, Muntanya i Mes… : L’arranjament de la Font dels Eucaliptus d’Alella

Fa temps vaig ampliar en dos articles cada dissabte i diumenge en aquest blog, a partir d’avui i cada divendres trobareu també dos articles, avui iniciem un espai de natura, que pot enquibir tota la informació al respecta, de temes relacionats a les fonts, l’aigua, amb la muntanya i molt mes…, com podeu veure aquest espai te al mateix nom que el blog.

———————————————-                   ——————————————–

De la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, he tret una important noticia, sobre l’arranjament de la Font dels Eucaliptus d’Alella.Com podem veure amb fotografies d’arxiu Rasola, la Font estava en un esta de semi abandó, a pesar que en el últims anys havia tingut algun arranjament.

La informació del dia 3 de desembre de 2019, diu així :

“Aquest mes de novembre de 2019, s’han fet actuacions de millora a l’entorn de la font dels Eucaliptus, al municipi d’Alella. Aquestes han consistit en l’habilitació d’una taula i bancs a l’exterior, la reparació de les escales d’accés i la neteja general de la font de pintades i brossa.

També s’han fet diverses millores a l’edifici del costat, que és objecte continuat d’actes vandàlics, com ara la neteja i pintat de l’interior, la fixació de la porta d’entrada i la reposició dels bancs cremats. També es desbrossarà el corriol que hi porta.

L’accés a aquesta font és exclusivament a peu i se situa en contacte directe amb el bosc, sota uns grans eucaliptus que donen nom a la font. Degut a l’elevat risc d’incendi d’aquest emplaçament i de l’ús vandàlic de l’edifici s’ha tancat la llar de foc que tenia.

Aquesta actuació ha estat finançada per la Fundació bancària ”la Caixa” i ha estat executada per la Fundació Portolà, que treballa per la integració social i laboral de persones amb discapacitat intel·lectual.”

Fotografia de la Diputació de Barcelona

Per a mes dades sobre aquesta font podeu consultar a :

https://ca.wikipedia.org/wiki/Font_dels_Eucaliptus

Antic refugi de caçadors – Xarxa de Parcs Naturals

 

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals – Diputació de Barcelona.

Fotografies : Arxiu Rasola

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s