Una Font curiosa, avui dins del Parc Central de Mataró

Iniciem aquesta nova temàtica, amb una Font curiosa dins del Parc Central de Mataró, concretament en la zona antiga, La Font esta situada en l’anella circular d’aquest sector del Parc, si feu un tom és ven visible.Està formada per tres aixetes, que donant a tres piques rodones i aquestes situades sobre uns pedestals, tot el conjunt és de pedra.El curiós es que darrere seu hi ha una estructura de totxanes vermelles i engloben  5 tubs o canonades de diferents diàmetres.L’aigua que surt es de la xarxa pública municipal.

 

Text i Fotografies : Ramon Solé

3 pensaments sobre “Una Font curiosa, avui dins del Parc Central de Mataró

  1. Quan, els anys seixanta, l’Ajuntament de Mataró va escapçar el parc per construir la piscina municipal, va fer aquesta font amb el material sobrant. Tot i no ser del gust de molta gent, jo la trobo realment interessant. Sembla un avanç del moviment que més tard es diria ‘brutalisme’.

      • L’escultura del ‘Negrito’ recorda els temps d’una intensa relació comercial de Catalunya amb Cuba, quan encara era colònia espanyola. El detall de calçar espardenyes ve a ser una manera de mostrar el vincle amb Catalunya, des d’on s’exportaven ‘indianes’, unes peces de vius colors per a la colònia criolla.

        La que ara hi ha és una reproducció feta per Josep Garrido, ja que constantment patia actes de vandalisme. L’escultura original va ser realitzada el 1988 i no s’en sap l’autor, però es troba al museu de Mataró.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s