Com era la Font del Pla del Cigró ara fa mes de 30 anys en rere ?

Us transcric com descriu X. Coll en el llibret de Fuentes en las Montañas de Barcelona, editat per Alpina sobre els anys 50 del segle passat , la Font del Pla del Cigró o del Cigró :

“…A unos 15 minutos antes de llegar a can Cerdá, un ramal del camino atraviesa el torrente y subiendo por la vertiente derecha en dos minutos lleva al Pla del Cigró. Otro camino parte del Pla en dirección SE. y siguiéndolo, a los cinco minutos se halla a mano derecha un senderó que conduce a la Fuente, situada entre el torrente y dicho último camino…”

Font del Pla del Cigró – Any 1985 – Arxiu Rasola

S’ha canviat després de tants anys els camins i accessos , per ho, com era la Font ara fa 40 anys en rere?  He mirat de treure de l’arxiu Rasola dues fotografies i comparar la Font del Pla del Cigró com és actualment, he extret  de l’arxiu de Les Fonts de Collserola   ( Fes Fonts Fent Fonting ), us adjunto l’accés:

http://fontscollserola.com/?p=803

Font del Pla del Cigró – Actual- l’arxiu de Les Fonts de Collserola

A pesar que a patit en moltes ocasions, esllavissades i torrentades, quedant enrunada i/o enterrada, ha calgut  netejar-la per poder-la recuperar de nou. En una de les ocasions, hi vaig participar activament amb un grup de voluntaris forestals, en la dècada dels anys 90.

Font del Pla del Cigró – Any 1985 – Arxiu Rasola

Podeu veure que no ha canviat a penes.També us puc mostrar El Pla del Cigró, que esta situat sobre la Font al mig del Bosc, era un explanada circular, on és reunia molta gent a passar el dia, entre els anys 1970 a 1985, mes tard, paulatinament la gent anava sols de pas.

el Pla del Cigró – Any 1985- Arxiu Rasola

La Font del Pla del Cigró, és una senzilla font típica de muntanya i molt bonica.

 

Fotografia actual : arxiu de Les Fonts de Collserola 

Text i Fotografies antigues : Ramon Solé – Arxiu Rasola

Demà seguim amb la setmana dedicada a les Fonts.

2 pensaments sobre “Com era la Font del Pla del Cigró ara fa mes de 30 anys en rere ?

  1. Jo havia anat d’acampada “salvatge” al plan del Cigró amb lAgrupament.

    Eren uns altres temps.
    Pero ho recordó perfectement: era com un jardí secret.

    • Bon vespre Mireia, aquesta font vaig anar per primera vegada quan tenia uns 18 anys. En un moment concret es va quedat sepultada per una forma crescuda del torrent i la varem recuperar desprès d’un intents esfors per part d’un grup de gent, ens va fer molta il-lussió al veure que encara rajaba aigua.
      Gràcies pel teu comentari i per visitar el Blog. Salutacions
      Ramon Solé

Deixa un comentari