El Parc de l’Espai d’Interès Natural de Gallecs

El Parc Natural de Gallecs, és un espai que s’ha volgut deixar com fa anys i anys en rere, no s’ha volgut ni urbanitzar amb blocs de pisos ni crear una zones industrials.Esta al vell mig dels Ajuntaments  de Mollet del Vallès, Parets del Vallès ,Santa Perpètua de la Mogoda , Lliça de Vall, Palau-solità i Plegamans i Montcada i ReixacL’espai agroforestal de Gallecs acull en el seu àmbit diferents punts amb especial interès natural.Alguns d’aquests indrets han esdevingut veritables nuclis de biodiversitat que acullen espècies de flora i fauna dels diferents ecosistemes presents a Gallecs.Per una part tenim els punts d’aigua, formats per aiguamolls, pous, pous de vent i basses, però també tenim plantacions arbòries i fins hi tot un tall geològic.També entren en aquest apartat els projectes de recuperació de fauna autòctona, en concret d’aus rapinyaires.Hi ha  els Aiguamolls de Can Salvi, on es poden observar espècies diverses d’aus i de flora aquàtica, la Bassa de Can Benito, les Bases de Can Jornet, entre altres punts, com a torrents.També es important els arbres a Gallecs, es concentren a les masses forestals que a vegades comparteixen amb zones de conreus o de camp. Com el bosc de Can Veire o de Can Mulà, i a les més petites, al sud, com el bosc de la Torre d’en Malla, el de Can Jornet o el de Can Torrents.També hi ha una massa important de bosc de ribera al voltant del torrent Caganell.Els marges dels camps de conreu són un lloc idoni per a l’observació de les flors i les herbes.Per tota la superfície de Gallecs, trobarem masies, un total de 33. De les quals 3 disposen de Molí de Vent per treure aigua per conrear les terres. Dona gust veure molts horts i cuidats al detall ! .Al marge que també podem trobar-hi antics pous protegit per evitar possibles accidents.Punt important, és l’església romànica de Santa Maria de Gallecs, lloc de molt actes a celebrar durant l’any.Podem iniciar una excursió o caminada en qualsevol punt del Parc, us recomano fer-ho a peu, hi ha molts cartells d’orientació. Donat que en general és molt planer qualsevol persona pot gaudir d’aquest espai natural.Per a mes informació, podeu consultar a :

https://ca.wikipedia.org/wiki/Gallecs

Us animo si no el coneixeu, poder passar un dia gaudint d’uns recons naturals, respectant això si de les propietats i bens privats.

 

Text , recull de dades i fotografies : Ramon Solé

2 pensaments sobre “El Parc de l’Espai d’Interès Natural de Gallecs

  1. Retroenllaç: Del “Palau del Sultà” a la comanda dels Templers. – Històries des de Bellvitge.

  2. Retroenllaç: Del “Palau del Sultà” a la comanda dels Templers. Segles X-XIII a Palau-solità i Plegamans. | Terra, aigua i racons

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s