Una col•lecció de llibres de fonts naturals

Avui us presento “Una col•lecció de llibres de fonts naturals” que m’ha fet arribar en Amadeu Pons, seguidor del Blog :

“Crec que tots els excursionistes i amants de la natura agraïm molt quan trobem una font a la muntanya que ens permet fer una pausa en el camí i refer forces. Si hi pensem un mica, una font és un petit miracle de la natura, que ens obsequia sense parar aquest element imprescindible per a la vida que és l’aigua.

Alguns hem desenvolupat una afecció especial per al món de les fonts. El nostre líder és l’autor d’aquest blog, que d’una manera altruista i generosa, i a la vegada constant i sistemàtica, ens va regalant diàriament itineraris, fotografies, llegendes, ressenyes…

Fa temps vaig decidir començar una col·lecció: llibres que parlessin de fonts. Per tenir-los tots controlats, vaig pensar que estaria bé de catalogar-los, i per fer-ho aprofito una aplicació disponible a Internet: LibraryThing.

Es tracta d’un programa pensat per catalogar biblioteques personals. El programa és a Internet, no cal que ens instal·lem res al nostre ordinador. La versió gratuïta permet entrar-hi fins a 200 llibres. A partir d’aquesta quantitat, es demana una única aportació de 25 dòlars (per a tota la vida), sense límit de llibres a entrar.

El programa va ser creat als Estats Units, i n’hi ha una versió en català: https://cat.librarything.com. Per començar a fer-lo servir cal registrar-se (gratuïtament). D’aquesta manera tindrem el nostre espai particular, on podrem accedir des de qualsevol ordinador o dispositiu connectat a la xarxa.

Un dels avantatges de LibraryThing és que podem aprofitar la feina d’altres usuaris, i compartir amb tothom els registres de la nostra biblioteca. Introduir les dades dels llibres no sol ser gens problemàtic, perquè des del programa podem consultar catàlegs de biblioteques i importar les dades automàticament (i corregir-les, si convé). Si no es troba el llibre a cap biblioteca, podem introduir manualment les dades.

A més dels llibres que realment tenim, podem introduir al catàleg de LibraryThing aquells altres que ens agradaria de tenir. Aquí podeu veure els llibres que he catalogat, que tracten de fonts (i temes afins):

https://cat.librarything.com/catalog/apons.

A hores d’ara hi ha 123 entrades, 70 llibres que tinc realment, i 53 que encara no he aconseguit. “

Espero que aquesta informació sigui útil per a molta gent.

 

Text : Amadeu Pons i Serra

Facultat de Biblioteconomia i Documentació – Universitat de Barcelona

Melcior de Palau, 140 – 08014 Barcelona

 

Fotografia : Ramon Solé

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s