Com era la Font del Roure de Masquefa, uns anys en rere i com s’ha recuperat ?

Era un lloc brut i descuidat, on estava enclavada la Font del Roure a Masquefa, en els últims anys per les rodalies és va amuntonar runa i terra…a punt de perdràs.ft-roure-3_01Des de fa temps, no és considerava la seva aigua apte pel consum. L’estructura en general era de maó de color roig, i disposava de dos brocs que estaven dins d’una petita arcada, l’aigua queia a una pica.ft-roure-1_01Al ser tant abundant, es va fer una bassa per recollir-la i col·locaren uns bancs de fusta.ft-roure-4-bassa_01En la Fotografia de l’any 1966, observem que disposava de 4 taules i bancs de pedra.ft-roure-1966_01Aquesta font, agafa el nom del vell Roure del seu costat.ft-roure-5-cartell_01Per anar-hi  poden seguir des de l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat, el carrer Montserrat, girarem al carrer Pujades i agafarem  el carrer de la Font del Roure, allí veurem l’actual Parc on esta ubicada la Font del Roure.ft-roure-2_01Va ser molt la pressió popular per salvar aquest espai i la Font, al final, es va remodelar i ara disposa de bancs nous, barbacoes,  lloc per jugar el nens, la restauració de la Font, s’ha plantat nova vegetació, i s’ha ampliat la bassa.font_roureActes de la Inauguració del Parc de la Font del Roure, realitzada el 09/07/2014  :

http://www.masquefa.cat/jsp/cat/mostraContingut.jsp?noticia=29490

En definitiva, una Font que entre tots, s’ha volgut que no quedes tant sols en un record, com altres vegades ha passat.

 

Text i Fotografies : Ramon Solé

5 pensaments sobre “Com era la Font del Roure de Masquefa, uns anys en rere i com s’ha recuperat ?

  • La Font del Roure de Masquefa, cent anys en rere, la seva situació estava a les afores de Masqefa. A mitat del segle passat com a moltes altres poblacions es van engradir i en aquest cas la font va ser perjudicada, estava en un fondal sota d’un carrer, l’espai era brut i olbidat. es va una chapuza d’arranjament i tot seguia igual, a primers del segle actual, el veins de Masquefa van unir-se per que aquesta zona és millores i conserves la font. Moltes del Terme ja no existeixen.
   Al final es va fer una zona ajardinada i van arreglar no massa be la font, egons la meva opinió

   Salutacions

   • Sí, per les fotografies ja em semblava que l’obra no era una meravella. Però, com a mínim, es conserva la font, que ja és molt.

   • Efectivament amic, jo sempre he dit en molts comentaris, que a pesar que en una font natural que estigui a prop d’una poble, població o ciutat, i que ha sigut important, cal mirar de resguardar-la i si no te aigua, possar l’alternatica de instal-lar al seu costat una font de aigua de Xarxa, i mantenir la font natural com era… !

 1. Aquesta font tal com es veu en les fotografies no te res a veure amb la font que hi havia fa poc més de 50 anys. Era una font petita en un petit espai i amb molta vegetació, semblava d’un conte de fades. La gent s’estimava molt aquesta font.
  A mitjans dels anys 60 un particular va urbanitzar la zona, va eliminar el caminet que hi portava i fa fer aquesta font, que a tothom ens va semblar horrible, era una font publica de tota la vida, on la gent hi anàvem a fer berenades i a buscar aigua fresca. El que ho va urbanitzar i canviar tot hi va posar una làpida on posava “Font propietat de Josep Junyent”, això si que no va agradar gens a ningú i va generar molt rebuig i polèmica.
  Per casa haig de tenir alguna foto d’aquella font d’abans.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s