El Castell – Masia de Ribatallada de Sabadell

DSCN5301_01El Castell de Ribatallada és un Castell – Masia ubicat al municipi de Sabadell, al Vallès Occidental, situat al costat del torrent de Ribatallada i a prop del pantà del mateix nom.

Us passo les dades generals i Historiques :

“L’antic castell actualment és un mas mig enrunat situat al capdamunt d’un turó proper a Sant Julià d’Altura. El mas de Ribatallada té una planta irregular, resultat de la seva adaptació al terreny irregular i a successives ampliacions.DSCN5312_01 A la part nord-oest queden restes d’un mur atalussat que podrien ser d’un pany de muralla de l’antic castell. DSCN5310_01Aquest mur té un aparell de pedres rodades, de mida mitjana i amb la cara desbastada, que han estat col•locades en filades regulars. cvsg_01DSCN5311_01El castell de Ribatallada apareix documentat per primera vegada l’any 1136, quan el comte de Barcelona, Ramon Berenguer IV, donà en feu al senescal Guillem Ramon diversos castells, entre els quals hi havia aquest. Els Montcada van ser els propietaris de la fortalesa fins al 1310, després passà als Clasqueri i més endavant als Togores. A finals del segle XV, el llinatge dels Togores s’extingí”xcsdfgth_01Per a mes informació podeu consultar als enllaços :

https://amicsdelripoll.wordpress.com/2013/02/19/masia-castell-de-ribatallada/
i
http://www.catalunyamedieval.es/castell-de-ribatallada-sabadell-valles-occidental/

DSCN5290_01Per arribar hi, cal agafar el camí que esta indicat per un cartell Front de Sant Julia d’Altura, DSCN5294_01amb una baixada bastant forta, passarem per la Font del Capellans i la Font del Suro.

Font del Capellans

Font del Capellans

Font del Suro

Font del Suro

Al poc, ja veurem a dalt d’un petit turó, les restes de l’edificació. DSCN5299_01La vegetació dificulta bastant l’accés fins a dalt on estan les restes.DSCN5300_01Darrera del turo, hi ha el pantà de Ribatallada, que des dels anys 1960, DSCN5306_01DSCN5303_01va deixar de subministrar aigua a Sabadell., en aquest Bloc que en el seu dia vàrem dedicar un article.DSCN5302_01
Recopilació de dades i Fotografies : Ramon Solé

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s