La Informació : Els peixos ja poden remuntar el Ter a Camprodon gràcies a una escala

elripollesLa construcció, realitzada a la central de les Rocasses 2, permet recuperar la connectivitat perduda fa 86 anys en un espai inclòs a la Xarxa Natura 2000
Redacció | Actualitzat el 30/06/2015 a les 14:00h

Els peixos ja poden remuntar el riu Ter a Camprodon a l’alçada de les Rocasses després de 86 anys. Ho podran fer gràcies a una escala de peixos, una estructura que ha permès recuperar la connectivitat en aquest espai.

La iniciativa per construir l’escala ha estat de la direcció general de Polítiques Ambientals. En el procés de renovació de la concessió a la central hidroelèctrica Rocasses 2, al sud de Camprodon, en funcionament des de 1929, i dins el tràmit de declaració d’impacte ambiental simplificada, va determinar que calia construir una escala que permetés la connectivitat per a la fauna piscícola. Aquesta modesta actuació permet una important millora dels sistemes naturals i, alhora, un aprofitament del recurs hidràulic.

Durant l’execució de les obres, a més, s’ha tingut en compte la reducció dels riscos en el medi natural i en les espècies de fauna i flora presents. Per això s’hi han establert diverses condicions com el fet que s’ha fet fora del període de fressa de les diferents espècies piscícoles del tram del riu. A més, l’estructura s’ha protegit per evitar caigudes i ofegaments de persones o animals i s’han pres mesures per evitar la contaminació, aigües avall, per residus de la construcció i remoció de sediments arrossegats.jil_01La construcció d’una escala de peixos al riu Ter, a l’alçada de Camprodon, ha permès recuperar la connectivitat perduda fa molts anys en aquest espai inclòs a la xarxa Natura 2000. L’estructura, que està plenament operativa, s’ha executat sense afectar cap hàbitat, segons ha explicat el Departament de Territori i Sostenibilitat.

Recull de la informació : Ramon Solé

Informació apareguda en : El Ripollès.Info

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s