L’altra cara…de La bassa del Pardalero de Lliçà d’Amunt

DSCN3900_01A poc mes d’un quilòmetre del nucli urbà de Lliça d’Amunt, hi ha la bassa del Pardalero.En uns camps propers a la Biblioteca de Can OliverDSCN3902_01Es tracta d’una antiga sorrera que actualment es fa servir com a bassa de regadiu. Es troba situada enmig dels camps i prop del riu Tenes, en un indret tranquil i ideal per a l’amagatall i cria de moltes aus.DSCN3899_01Te un biòtop semblant a molts dels aiguamolls de Catalunya. Això fa que sigui un bon lloc per a la observació d’espècies poc comunes a la zona o difícils de veure com ara diferents varietats d’ànecs i ciconiformes com són el bernat pescaire, el martinet de nit i el martinet blanc, alhora que també és un lloc idíl•lic per a la fotografia d’aus.DSCN3898_01Be, aquets últims mesos de sequera prolongada i al no ploure gaire, han fet que podem veure l’altra cara de La Bassa del Pardalero.DSCN3895_01Hem trobat un espai totalment sec i erm, que ens a donat molta tristor al contemplar-ho.

???????

No sempre, podem donar imatges fotogràfiques d’una naturalesa verda,…viva,…radiant,…exuberant d’aigua, en aquesta ocasió, em vist i contemplat, una naturalesa “morta o agonitzant “, per la manca d’aigua.

???????

La nostra esperança es que les pluges de la tardor, vinguin amb força per poder omplir la Bassa del PardaleroDSCN3893_01

DSCN3896_01Podeu accedir a imatges de com es aquesta Bassa, a traves de dos blocs amics, que crec son ben representatius amb una fotografia excel•lent :

http://got-tenes.blogspot.com.es/2007/09/la-bassa-del-pardalero.html
http://www.panoramio.com/photo/93745170

DSCN3892_01
Text i Fotografies : Ramon Solé

Un pensament sobre “L’altra cara…de La bassa del Pardalero de Lliçà d’Amunt

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s