Avui destaquem : Les Fonts de La Fatarella

Font de Sant JoanFt de Sant Joan -02Font que té dos sortidors a l’interior d’una gran arcada de mig punt. La font queda rematada a la part superior per una cornisa mot llurada. Damunt de la font hi ha una fornícula amb una estatueta de Sant Joan.Ft de Sant Joan -02La Font pertany, probablement, a una construcció popular dels segles XVI-XVII.
Originàriament abastia d’aigua el poble. A la vora es conserven els antics rentadors públics.

Font de Bingaubó
Font que, juntament amb la Font de Sant Joan i la Font dels Segurets, abastia d’aigua el poble.
S’hi accedeix per un camí enquitranat que surt de la carretera vella de la Fatarella. A l’entrada del camí hi ha una senyal de la ruta de la Pau. Un cop s’acaba la baixada pavimentada, s’ha d’agafar un camí de terra a mà esquerra i la font es troba a pocs metres.Font de Bingaubó_01La Font s’insereix a l’interior d’un arc de mig punta dovellat. Tenia un bací amb un sobreeixidor cap a uns abeuradors pels animals .

Font de Sant Francisco
Font amb dos sortidors. La part superior està decorada amb un frontis triangular i al centre hi ha en ceràmica l’escut de la Fatarella. A la part superior d’aquest frontis s’alça un pedestal i finalment una creu. Al centre del pedestal hi ha una ceràmica de Sant Francisco. Més a munt, a l’esquerra de la creu, un carreu indica la data de 1978. Al costat dels sortidors hi ha dos bancs de pedra per asseure’s.Font de Sant Francesc_01Cal remarcar que estant ben cuidades i com que estant per les rodalies del poble, son fàcils d’accedir-hi.

Recopilació de la informació i Text : Ramon Solé
Fotografies cedides per l’Ajuntament de La Fatarella

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s