Llibre : Els Guardians de l’aigua

guardians-de-laigua_01Barcelona : Clipmedia Edicions, 2009. 546 p.

Comentari :
La història de la humanitat és una història de relació amb el medi aquós. La importància de l’aigua va cada cop a l’alça: en una societat amb necessitats creixents, i tenint en compte els efectes del canvi climàtic, és de vital importància la gestió i la salvaguarda dels recursos hídrics.
“Els guardians de l’aigua” reuneix una quarantena d’experiències d’èxit en la gestió integrada i en la innovació dins el món català de l’aigua. Una mirada especialment necessària després de l’episodi de sequera dels anys 2007 i 2008, el més important de les darreres dècades, que es va sobreposar amb una petjada amarga en el món de l’aigua de Catalunya a tots eIs nivells, un món que per lleialtat i professionalitat havia restat en silenci davant l‘allau d’incerteses i inexactituds que es van arribar a dir.
Ara, més de setanta professionals ens expliquen el model català de aigua i exemplifiquen la contribució pionera d’administracions, empreses i instituts de recerca que “guarden” l’aigua al nostre país. Una mirada plural per recollir el sumatori de solucions que han de permetre, tant a curt com a mitjà termini, que l’abastament de qualitat i el bon estat deIs ecosistemes fluvials, siguin dues cares d’una mateixa moneda.

Recopilació de la informació : Ramon Solé

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s