Com era ….. La Font de l’Arç de Sant Cugat del Vallès – Arxiu històric Rasola

Mina Font Arç 1_01La descripció que feia en X. Coll en el seu llibret i mapa humorístic de “ Fuentes en las Montañas de Barcelona “ editat per Editorial Alpina, en la dècada dels any 50 del segle passat, de la Font de l’Arç, era així :

“… De difícil acceso por lo selvático y agreste del lugar, se halla esta fuente en una pequeña hombrera, al pie de un camino. La vegetación del bosque es muy tupida, y para orientarse entre ella sus visitantes – cazadores i excursionistas—toman como referencia los cables de energía que cruzan la carretera de Santa Creu d’Olorde, al pie de las ruinas de Can Mallol. Siguen por un lomo que forma una estribación de la sierra, para descenderá los quince minutos por la vertiente izquierda, hasta la mitad del curso del torrente, en cuyo lado derecho mana la fuente. También es accesible remontando desde Can Busquets el Torrente de les Tres Serres. Mana, 0,7 litros / minuto. “

Les fotografies de la Font de l’Arç, son de finals de la dècada dels 80 i principis dels 90, del segle passat. Cal dir que el camí que es pujava des de Can Busquets, en molts del trams en aquella època ja era un corriol de difícil accés.Mina Font Arç 2_01La font ja no donava aigua, i estava molt amagada per la vegetació molt a prop del camí.Font de l'Arç_01Uns metres abans i en el mateix torrent, s’ha avia fet una senzilla construcció per recollir l’aigua, la poca gent que hi anava, deia que era la nova Font de l’Arç.Font de l'Arç 1_01En l’actualitat es pràcticament impossible aconseguir localitza-ho, i es dona com desapareguda.

Text i Fotografies de l’arxiu Històric : Ramon Solé

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s