Llibre : Fonts, pous, aljubs…i aixetes, de Lleida

19Imatge_cat_8913[1]L’Ajuntament de Lleida ha presentat avui el llibre Fonts, pous, aljubs…i aixetes coincidint amb la commemoració del Dia Mundial de l’Aigua. La publicació fa un repàs pels diferents sistemes de distribució d’aigua potable a la ciutat de Lleida, des dels inicis a l’actualitat. És el tercer número de la col•lecció “Patrimoni Industrial de Lleida”.
La tinenta d’alcalde Montse Parra ha presidit l’acte, que s’ha celebrat al Dipòsit del Pla de l’Aigua, centre del Museu i un equipament històrics per al subministrament d’aigua a la ciutat.
A la presentació han assistit l’autora del volum, Enriqueta Vendrell, la directora del Museu de l’Aigua, Montse Sánchez, i l’arquitecte Àngel Corbella.
El primer capítol del llibre explica la presència i la procedència de l’aigua d’ús domèstic a Lleida, des de l’època romana, fins a la moderna, passant per l’andalusina, la musulmana i la medieval.
Una altra part es dedica al segle XVIII, que recull la construcció del gran dipòsit de la ciutat i cinc fons publiques així com els episodis de pesta que va patir Lleida.
Les noves infraestructures construïdes als segles XIX i XX, l’actualitat i el futur de l’aigua potable i el Dipòsit del Pla de l’Aigua completen els continguts d’aquesta publicació que inclou un abundant material gràfic (fotografies, il•lustracions, documents històrics, etc).

Recopilació de la Informació : Ramon Solé

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s