La Llegenda d’En Bernatxo el Bandoler

En Bernatxo era un bandoler procedent de Sedó, que fou mort al Canós. El cap d’aquest bandoler tenia preu fixat pel Govern d’aleshores.DSCN1512_01Es tractava d’un home que anava pels pobles de la comarca cometent delictes. Un d’aquests delictes més cruels fou l’assassinat a sang freda de dos captaires rodamóns que dormien al peu d’una alzina, per demostrar la seva maldat als malfactors que l’acompanyaven.
Quan en un poble s’assabentaven de la seva arribada, el sagristà de torn o bé l’encarregat de sometent, tocava les campanes per tal de mobilitzar tot el poble un cop armat.
Davant la presència d’en Bernatxo al Canós, un veí de Can Sastre, que aleshores havia d’avisar el poble, s’endugué una falç a la cintura per tenir una arma amb què protegir-se. Tots dos es trobaren i seguidament el brutal bandoler disparà un tret amb el trabuc sense que ningú en sortís ferit.DSCN2098_01Tot seguit el veí del poble tragué la falç i la va clavar al coll del bandoler. Aquest fugí fins a la font de Montcortés on es netejà la ferida del coll i poc després morí.

Recopilació de la llegenda i Fotografies : Ramon Solé

Un pensament sobre “La Llegenda d’En Bernatxo el Bandoler

  1. Retroenllaç: Caça i captura d’en Casaca | Giliet de Florejacs

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s