La Font de la Teula de Sabadell, diferents imatges del seu canvi

Efectivament en aquest últims 50 anys la Font de la Teula ha sofert tres canvis de la seva imatge o millor dit, s’ha urbanitzat la font prenent diferents característiques fins l’actualitat.
Situada la Font de la Teula, a sota del camí carreter del Rieral, a prop de la llera dreta del riu Ripoll, on hi han petits horts. Si pot accedir, per un camí ample o be, per unes escales que baixen per de munt de la font.Sabadell - Ft Teula 2_01Desprès de a gran riuada de l’any 1962, es va remodelar de forma senzilla i no tenia cap teula, sols un tub que l’aigua donava a la pica.

Font Teula 1985

Font Teula 1985

Unes dècades desprès, es va ampliar amb uns seients laterals a la font, i l’aigua sortia per dos tubs, per ho, de teula res de res.Sabadell - Font Teula_01Per tercera vegada, es va fer un arranjament i es va col•locar, per fi, 10 teules com si fora una petita teulada de munt la font, i una mes petita sobre el tub principal, tal com esta actualment.Ft TeulaAbans i ara es una font d’aquelles per anar a fer un tom i parar-se unes estona a prendre un mos i continuar la ruta. Axó si, com moltes de les fonts dels rodals de Sabadell, no es recomana actualment el us d’aquesta aigua per beure.

Text i Fotografies : Ramon Solé

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s