Com eren … Les Mines de Can Feliu de Sant Quirze del Vallès (Arxius Històric)

5YDe la Web de la Federació d’Associació de Veïns, transcrivim la l’Historia de la Masia de Can Feliu on es parla d’una de les mines de la finca:
“Can Feliu. Segle XVII. Havia estat un conjunt d’edificacions important, que constava de cases pels masovers, quadres, un gran celler i un ampli moll. Entre els anys 1915 i 1935 va tenir el màxim esplendor, mentre el seu propietari era Antoni Pladellorens de Barcelona.

Can Feliu 1970

Can Feliu 1970

El sistema de regadiu, que aprofitava l’abundància d’aigua que tenia la finca, va esdevenir el concessionari d’aigua potable del poble.
A prop de la masia hi havia la font de la Mina, l’aigua de la qual actualment, s’utilitza per al llac del parc de Can Feliu.
Fins no fa massa anys, aquesta masia estava envoltada de boscos, però en la construcció de Sant Quirze Jardí, no tant sols es talaren els boscos, sinó que s’enderrocaren la totalitat de les masoveries, el celler, els cups i el moll.

Can Feliu 1980

Can Feliu 1980

Després va passar a mans de l’Ajuntament, que l’any 1986-1987 la va reformar i actualment s’ha convertit en el centre d’equipaments municipals.”

Mina de Can Feliu Nº 1 (Any 1986)

Mina de Can Feliu Nº 1 (Any 1986)

De fet hi avien dues Mines en aquesta finca, una ben a prop de l’altra, per ho al fer la remodelació com a Centre Cívic i la creació del Parc de les rodalies d’aquesta antiga finca, van ser destruïdes i l’aigua canalitzada per us i necessitats de regatge del actual Parc.

Mina de Can Feliu Nº 2 ( any 1986)

Mina de Can Feliu Nº 2 ( any 1986)

Aquí tenim una altra vegada que tant sols quedaran en la memòria i record de la gent mes gran de Sant Quirze del Vallès, que varen existir dues Mines a Can Feliu.

Text i Fotografies de les Mines : Ramon Solé

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s