La Llegenda de la Mare de Deu de Les Fonts de Salitja

L’ermita de La Mare de Deu de les Fonts, es troba a un quilòmetre del poble de Salitja. És un edifici molt senzill, te una nau i absis semicircular, amb la teulada a vessants laterals. La seva porta és adovellada de mig punt, per sobre un petit ull de bou i un campanar d’espadanya. Disposa d’una petita sagristia. Per les seves característiques arquitectòniques i ornamentals, cal situar-la al segle XVII.csdgEstà dedicada a la Mare de Déu de les Fonts i és invocada amb motiu de grans sequeres o inundacions i també per guarir malalties.

L’advocació va lligada a la font que raja arran mateix i que es recull en la petita bassa que es va restaurar l’any 1995.bgf
La Llegenda :

S’explica que un bou de Can Rata cada nit s’escapava i sempre el trobaven al mateix lloc, a prop del brollador d’aigua. Un dia varen decidir burxar a terra i van trobar una imatge de la Verge. La van portar a l’església parroquial i misteriosament va desaparèixer i novament el bou la va trobar a la font i, així,tres vegades, fins que el salitgencs van entendre que havien d’erigir una capella en aquell lloc.

Per mes informació :

http://algunsgoigs.blogspot.com.es/2011/05/goigs-de-la-mare-de-deu-de-les-fonts-de.html

poimj

Recopilació de la Informació : Ramon Solé

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s