Com era… La Font dels Eucaliptus de Barcelona ?

Avui iniciem en el Bloc un petit espai que destinarem a recordar com era una font que ha desaparegut a la llarg d’aquest últims darrers 40 anys.
El motiu a sigut, que hi ha gent que m’ha demanat que fes un recull de Fonts Naturals que ja no existeixen i que eren d’especial interès en algun Municipi en concret, per tal de donar resposta avui iniciem aquest espai, gracies a les fotografies del meu arxiu que durant dècades he anat recopilant informació i guardant les imatges per Municipis.

Avui serà, Con era …La Font dels Eucaliptus de Barcelona

Font Eucaliptus-  any 1988

Font Eucaliptus- any 1988

Descripció sobre La Font dels Eucaliptus d’en X. Coll, al llibret i plànol “Fuentes en las Montañas de Barcelona” :dfgDSCN2331_01Aquesta Font, estava situada a prop de la plaça dels Eucaliptus, al barri de Torre Baró de Barcelona.

Font Eucaliptus - Any 1991

Font Eucaliptus – Any 1991

Des de fa molts anys no hi queda res, primer es va assecar la font, quedant sols la gran paret semi circular i mes tard, donat que es va remodelar urbanísticament, amb ampliació de carrers i nous edificis de tot aquesta zona, inclòs fent arribar el metro, va desapareixia totalment qualsevol record.Barcelona - Torre Baro - Ft Eucaliptos Anys 1920A principis del segle XX, a prop de la Font, hi havia un berenador amb taules i bancs, era un paratge molt acollidor que feia que moltes famílies i amics es trobessin en aquest lloc, que estava rodejat de pins i alzines, apartat de la gran ciutat de Barcelona.

Berenador - any 1960

Berenador – any 1960

Ens cal preservar i conservar un patrimoni nostra, Les Fonts Naturals.

Text i Fotografies : Ramon Solé

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s