Una caminada per les Fonts naturals de Vilassar de Dalt # 2

Com deia ahir, avui dedicaré l’espai a les Fonts Naturals que per primera vegada vaig conèixer en la meva infantesa per dintre del municipi de Vilassar de Dalt i que podrem visitar tot fent una caminada de poques hores de duració :
Surtin del Vilassar pel carrer Angel Gimerá direcció per la pista que puja direcció a Can Boquet, hi ha l’antic Torre – Molí, que varem ja comentar ahir.

Pou del CollPOu - Edifici Inf. Parc_01Situat en el Coll de Can Boquet, al costat de la caseta d’informació del Parc.

Font – Mina de Can BoquetCisterna de Can Boquet_01Esta en un angle dels conreus d’aquesta propietat, fa anys que es va tapar la bassa on anava a parar l’aigua de la mina.Mina Can Boquet_01Font d’en DirolCartell Ft. Dirol_01Entre els límits del Vilassar i Cabrils, sota del Turo del Roure, el camí surt abans d’arribar al Dolmen de la Roca d’en Toni,Ft Dirol 2_01 sota mateix d’una corba de l’antic camí que porta a Cabrils i al mig d’un bosc d’alzines, hi ha aquesta petita font, que moltes vegades la trobarem seca.FT Dirol 21_01Font FredaCartell Ft Freda_01Des del Dolmen La Roca d’en Toni, baixarem per la pista que porta a una masia que te cavalls per equitació, seguirem amb una forta baixada, fins una cruïlla de camins i agafarem durant uns 15 minuts pel camí de la nostra dreta, cal vigilar a l’esquerra un corriol indicat per un cartell, ens portarà fins aquesta font.Ft Freda_01Disposa d’una explanada amb taula i pedres per descansar o per fer un àpat.Ft. Freda 1_01Mosaic Ft FredaFont d’en MametCartell Ft. Mamet_01Si partim de la caseta de informació del Parc, agafarem el camí que baixa direcció a Vallromanes, si ens fitxem a l’esquerra del camí i pròxim a ell, hi ha les restes d’una antiga canal.???????????Vista font Mamet_01A uns vint minuts haurem arribat a peu de la riera, on a la dreta del camí hi ha la Font d’en Mamet, que tindrem de baixar un cert desnivell.FT Mamet 1_01Aquestes son les fonts mes importants de Vilassar de Dalt, entre altres que em surten a la memòria i al record, algunes ja s’han perdut per sempre.Vista generat Ft Mamet_01Voldria destacar la Font de Can Colomer, que era situada molt a prop del poble i anava a l’estiu quan era jo petit, moltes vegades a berenar i que actualment,Ft d'en Colomer és projecta fer un arranjament i recuperació d’aquesta font o lloc.

Text i Fotografies : Ramon Solé

3 pensaments sobre “Una caminada per les Fonts naturals de Vilassar de Dalt # 2

 1. Jo recordo que molt a prop de cal Camat hi havia la Font de l’Avellaner. Hi anavem els diumenges a la tarda i ara la vull trobar i no me’n surto. Ningú la recorda?

  • Bon vespre :
   He mirat al meu arxiu, i no tinc enregistrada dins del municipi de Vilassar de dalt aquesta Font de l’Avellaner.
   Podeu consultar a l’ajuntament.
   Gràcies per visitar el blog de Fonts naturals, aigua, muntanya i mes. Qualsevol consulta no dubteu en escriurem.
   Salutacions
   Ramon Solé

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s