Fem safareig… al Rentador del Serrat de Centelles

??????????Fa mes de cent quinze anys en rere, a Centelles havien mes de 9 safareigs repartits per diferents barriades d’aquesta població.??????????Encara ara podem veure, el Safareig situat en la Ronda de la Roureda i carrer de Serrat, que li dona nom. No es un safareig cobert per cap estructura, com altres que hem visitat.

DSCN2005_01Allí totes les dones de la barriada del Serrat , feien la bogada varies vegades a la setmana i podien parlar unes amb les altres del dia a dia de les coses que passaven al poble.safareig+anticenvio_01Disposa de dos compartiments pràcticament iguals en capacitat i dimensions rectangulars.DSCN1999_01Esta datada la seva construcció a mitjans de l’any 1900 amb la seva construcció i disposava d’abeurador pels animals , una font per recollir aigua i un gran dipòsit.
Actualment la font moderna es d’aigua de xarxa.DSCN2006_01La resta de 8 safareigs, han anat sent enderrocats a la llarg del temps, donat la inoperativitat que axó representava i l’estat d’abandó, no obstant en els cartells que us adjunto,DSCN2004_01 podeu veure on estaven ubicats dins de la població de Centelles.DSCN2003_01
Text i Fotografies : Ramon Solé

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s