Pou de Glaç de Can Bosc de Llinars del Vallès

Des de Llinars del Vallès, anirem per la B- 510 direcció a Dosrius, i a l’arribar al coll de Can Bordoi, la deixarem per la pista de l’esquerra que porta a l’Urbanització Massuet. Abans d’arribar-hi, ens desviarem de nou a l’esquerra per una pista que passar per l’Ermita del Far i Restaurant, al poc arribarem a la majestuosa masia de Can Bosc, ja em entrat al Parc del Corredor – Montnegre.

Pou de Glas El Far B

Deixarem el cotxe en l’aparcament de Can Bosc que la Diputació a condicionat, i a peu anirem per un camí ample que surt a pocs metres a l’oest. A pocs minuts i a l’esquerra del citat camí, hi ha el Pou de Glaç de Can Bosc.

Va funcionar des del s. XVIII fins a principis del XX. El gel es recollia per les rodalies per medi d’unes basses o cisternes on retenien l’aigua i un cop gelada, era tallada i es transportava per emmagatzemar-se al Pou de Glaç, fins que arribava la primavera que és portava amb carro a una important Ciutat o a Mataró.

Pou de Glas El Far C

Una de aquestes Basses, estava on avui en dia, hi ha la Font del Ferro, a poca distancia del Pou.

???????????

El Pou de Glaç de Can Bosc, sols si conserven les parets i poc mes, com podem veure no era massa gran, axó ens fa comprendre que tampoc disposaria de massa gent treballant en ell.

Pou de Glas El Far A

Text i Fotografies : Ramon Solé

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s