Llibre : Les Fonts del Pla de l’Estany

b992702fdd06de305b2e1db804f81c06_L

Autors : d’Enric Estragués i Gabriel Estragués

Nombre de Fonts : 400

Idioma : Català

Comentari del Llibre :

L’any 1999, el meteoròleg banyolí Enric Estragués va començar a buscar les fonts que hi ha a la comarca, per mesurar-ne el cabal i la temperatura de l’aigua. Aquesta era una tasca que ja feia en alguns casos, però va trobar interessant identificar-les totes.

15 anys més tard, aquesta recerca s’ha traduït en el primer volum de “Les Fonts del Pla de l’Estany”, editat per Rigau Editors, que veurà la llum aquest proper Sant Jordi. Actualment es troba en fase de paginació, la portada, però ja està definida. Serà la Font de la Puda la que ocupi aquest espai, per ser, segons el parer de l’autor, una de les més emblemàtiques de la comarca.

Aquest primer volum inclou unes 400 fonts de Banyoles, Porqueres, Cornellà del Terri, Fontcoberta, Serinyà, Palol de Revardit i Esponellà. Per poder-les identificar totes, Estragués ha caminat, al llarg d’aquests 15 anys, uns 10.000 quilòmetres i ha parlat amb 800 persones que li han ensenyat quines són les fonts que hi ha a la seva zona.

3

Els quatre municipis que no apareixen en aquest primer volum s’inclouran en un segon volum que s’enllestirà d’aquí tres o quatre anys. Aquest segon llibre contindrà pràcticament el mateix nombre de fonts que les que es troben als set primers municipis.

Recopilació de la Informació : Ramon Solé

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s