A passat un segle, fem la comparació de la Font de Briançó (Santa Fe del Montseny)

Planol

Des de Sant Celoni pujarem amb transport per la carretera que va a Santa Fe del Montseny, continuarem un tram mes fins el Pla de l’Espinal o també com punt de referència on esta el edifici conegut com “El Convent”, allí agafarem a peu, una pista ample que va remuntant  i que ens portaria a Les Agudes, una vegada passat el torrent del Mal Pas, a cap d’una estona i a la nostra dreta trobarem la antiga Font de Brianço.

L'Any 1920

L’Any 1920

Com podem veure, fa cents anys enrere, era un doll d’aigua en mig d’un pedregam, i que és feia caure l’aigua a un abeurador fet del buidat d’un tronc.

L'Any 1987

L’Any 1987

Al finals dels anys 80 del segle passat, es va posar  un bon tub de ferro, per ho queia mes aigua fora que no pas per el broc.

Actualment, s’ha fet un bon arranjament de la Font, reforçant tota l’estructura  i compta a cada costat amb uns amplis bancs de pedra.

Font del Brianço a l'actualitat

Font del Brianço a l’actualitat

Creiem, en aquest cas que amb els anys i entrats al segle XXI, s’ha millorat aquesta font que tot els excursionistes al pujar o be, baixar  del Turó de l’Home o de Les Agudes,  agraeix molt un bon glop d’aigua que mai deixa poc o molt de rajar.

Text  i recopilació de Fotografies

Ramon Solé

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s