Aigua i mes Aigua…, és en La Fou de Bor

Bor, és un nucli o agregat de la població del municipi de Bellver de Cerdanya a la Cerdanya.

Situat a la plana de la Batllia, al peu del serrat de la Quera, a una altitud de 1.100 m, entre els torrents de la Bavosa i de la Fou de Bor, prop de Beders, al marge esquerre del riu Segre.

La Fou 1

La Fou 9

L’església dedicada a Sant Marcel, és romànica del segle XI, ja trobem documents de l’any 839 esmentada com  a parròquia, amb el nom de Borre. Al seu costat hi ha la Font del poble.

La Font

Al sud de Bor,  surt un camí que podem fer-ho caminant, que ens porta fins la font de la Fou de Bor,

La Fou 7

La Fou 5

De fet és una abundant deu d’aigua ben freda, que surt per uns forats que hi han al mig d’unes gran formacions rocoses i l’aigua al baixar és dispersa en diversos torrentets que van a parar a un principal conegut com a Torrent de La Fou.

La Fou 3

La Fou 11

A l’estiu es un lloc molt visitat, per la gent que estiueja per aquella zona, donat que és un lloc molt ombrívol i fresc, i com és un tram curt, és apte per a tothom.

La Fou 2

La Fou 8

Comentar-vos, que prop seu,  hi ha la coneguda cova (o tuta) de la fou de Bor, amb dos corredors practicables, oberta en les calcàries del Devonià superior, amb un recorregut total d’uns 2 km, on han estat trobats vestigis de vida humana des d’època prehistòrica. Altres coves pròximes són la tuta Freda i la tuta de l’Ambret. Cal tenir en compta que hi ha llocs en el seu recorregut molt estrets i altres amb abundant aigua, per qual cosa si no seu experts, millor anar amb un guia coneixedor d’aquestes coves.

La Fou 4

La Fou 10

Text i Fotografies

Ramon Solé

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s