Avui destaquem : La Font de Can Felip del Montseny

Us caldrà agafar la carretera  BV – 5301, que va de Santa Maria de Palautordera a Collformic, i sobre el km. 12 al costat mateix de la masia de Can Felip hi ha aquesta font. Antigament estava adossada a la paret de la muntanya a peu de la carretera front de la masia de can Felip, a l’ampliar la carretera , i donat el bon doll d’aigua que disposava, és van fer dos ramals que travessant per sota de la carretera, un que dona l’aigua a la bassa – safareig i per us de la pròpia masia de can Felip.dscn0312_01I el segon ramal, es va construir una font  a un nivell mes baix, i a l’altra costat de la casa, us caldrà baixar una escala de pedra,  per la gent en general que va a beure o inclús per a agafar-hi aigua d’aquesta font.dscn0313_01Segons és diu, va molt bé per la depuració dels ronyons i per eliminar les pedres en aquests. Efectivament, encara actualment ve gent de tot Catalunya, amb garrafes per recollir per us propi per tota la setmana. Curiosament, estàvem fent les fotografies hi eren varies les persones que recollien l’aigua i ens van manifestar que ells notaven que anava molt be i beneficiós  per l’aparell urinari i feia molts anys que venien assíduament.

Fonts així, val la pena tenir molta cura en conservar-les.

Text i fotografies : Ramon Solé

3 pensaments sobre “Avui destaquem : La Font de Can Felip del Montseny

 1. Lamentablemente hemos buscado sin resultados. No nos ha servido tu indicación. El señor que estaba en la masia Can Felip nos ha dicho que antes había una fuente y ya no está. No sé si efectivamente se refería a la que aparece en esta fotografía. Sería de agradecer afirmar o desmentir esta información, incluso dejar mayor referencia para su localización.

  • Hola Sergio, para poder darte respuesta, primero tengo que saber cómo está el tema. En el mes de Agosto no me puedo desplazar-me a dicha fuente, mirare si contacto con alguien del Pueblo de Sta. María de Palautordera.
   Dentro del Parque del Montseny, no está permitida la destrucción de un bien natural, como sería una fuente ni modificarla sin permiso.
   Este artículo se hizo pocos días después de hacer las fotografíes. Las fuentes como todo pueden sufrir desperfectos por alguna causa, perderse el camino, secarse, etc.
   En el caso de can Felip, si esta, seria bajando unas escaleras des de la carretera i al lado mismo de la casa, a mano derecha.
   Si se algo, ya te confirmare o no su existencia…!
   Saludos
   Ramón Solé

 2. Tu te referias a un Masia – Restaurante de Llinars del Valles, esta fuente esta ubicada en St. esteve de Palautordera. He procedido a ajustar un poco la referencia del lugar para que se pueda localizar mas facilmente dicha fuente de can Felip. Saludos

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s