a tall de preàmbul al blog

Començaré per dir que l’ànima i el protagonista del que anirem veient a través d’aquestes pàgines no és altre que en Ramon Solé. Ell és l’expert en fonts d’aigua, des de les més petites, amagades i desconegudes fins les més importants i conegudes. Els que el coneixem sabem de la seva dedicació voluntària per trobar-les, documentar-les, difondre i promocionar la seva conservació.

El mèrit és seu perquè –a més de l’interès personal demostrat– ha sabut també recollir, continuar i ampliar el llegat del seu pare. Per tant són molts anys de documentació acumulada dels que disposa.

He de dir que em va costar convèncer-lo d’iniciar la publicació d’un recull estructurat del gran magatzem com podem qualificar el seu fons documental escrit i gràfic, especialitzat no solament en el tema de les fonts naturals sinó també en tot allò que hi té relació, com ho són els relats amb els quals amenitza les seves rutes guiades per l’entorn natural.

Fa anys que ens coneixem, gairebé els mateixos que li venia aconsellant la conveniència de publicar el seu coneixement. Fins ara –llevat de col·laboracions esporàdiques i les rutes mensuals que organitza per la natura– no em consta que s’hagués decidit a fer-ho de forma sistemàtica. Hores d’ara em pregunto quina ha estat la causa que l’ha convençut finalment. Potser la meva continuada insistència?. Si és així m’alegrarà haver-ho aconseguit. Algun dia ho sabrem.

La qüestió és que darrerament un bon dia li vaig oferir la meva col·laboració en forma de part del meu temps per iniciar aquesta nova aventura. Del que es tracta doncs és d’aprofitar un dels serveis de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) que possibilita Internet mitjançant la creació de pàgines web, i aquesta concretament en forma de blog com a medi de comunicació social.

Amb permís d’en Ramon, deixeu-me dir de passada que –a més del temps– vaig posar a la seva disposició la petita experiència derivada del muntatge i manteniment del meu blog Caminades Eixample que us convido a visitar.

Algú podrà argumentar que ja n’hi ha d’altres blogs dedicats al tema de les fonts naturals. Però el que cal considerar és que aquest té el valor afegit que es nodrirà del genuí i abundat fons documental d’en Ramon, que presenta l’avantatge que el va mantenint i alimentant, sense parar, amb noves aportacions recollides d’arreu.

Gràcies Ramon per la teva confiança i per deixar-te convèncer finalment.

I enhorabona per aquesta web, vestida de blog, que ara s’inicia; sense dubte serà acollida unànimement per la subscripció individual de tota la llista d’amics. Així veurem recollits en un sol lloc tots els documents de les fonts.

Julià Sanz

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s